--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

#Konemusiikki #Protush #Trance #Dj #Tuottaja #Playstation #Extreme #Lautailu #Leffat #Kauhu #Kotimainen #Tampere #Tappara #1987 #HugoBoss #Olut #Sauna

Kategoriat:

perjantai 9. lokakuuta 2015

Peliarvio: Tony Hawk's Pro Skater 5


Tätä peliä haukuttiin jo kiitettävästi ennakkoon sen surkeasta grafiikasta ja bugisuudestansa, mutta mielestäni pahempi ongelma THPS 5:ssa on kuitenkin hyvin suppea sisältö. Olen ollut kova Tony Hawk pelien fani sillon joskus kauan sitten ja ajattelin, että kyllä THPS ansaitsee vielä yhden mahdollisuuden surkean THPS HD:n jälkeen. Eli nyt avoimin mielin kokeilemaan tätä uutta Haukkaa.

Pelissä ei ole minkäänlaista tarinaa tai uratilaa, vaan aloitusvalikosta voi siirtyä, joko THPS karttoihin tai pelaajien omiin luomuksiin. Jokaisessa kartassa on liuta tehtäviä pisteiden keruusta, omituisiin "tuhoa" ja "kerää" tyylisiin tehtäviin, missä tavoitteena on esimerkiksi toimittaa kentältä löytyviä jäätelötötteröitä tietty määrä mahdollisimman nopeasti tiettyyn paikkaan tai poksautella tyhjässä uima-altaassa skedeemällä rantapallot hajalle ennätys aikaa tavoitellessa. Onko tämä nyt tarpeellista tai edes hauskaa skeittipelissä?... hmmh. Parin tason ajan näitä voi ottaa vielä läpällä, mutta voi sentään, kun ne toistetaan joka kentässä vain pienillä variaatioilla. Toki vanhoissa THPS peleissä oli hieman vastaavanlaisia mukana myös, mutta tässä niillä vedetään kyllä överit. Vanhemmista osista tutut S-K-A-T-E, C-O-M-B-O, etsi VHS ja etsi DVD tehtävät ovat myös mukana, mutta en ymmärrä miksi Free skate moodissa? Tehtäviä voi tehdä myös Co-op muodossa, mutta sitä en ole vielä testannut.

Yksinpeli ja moninpeli on yhdistetty niin, että free skatessa samalla serverillä pyörii muitakin pelaajia (max 20) ja tehtävän tai kilpailun valittua serveri muuttuu privaatiksi siihen osallistujille. Yhteisöllisyys toimi loistavasti mm Tony Hawk's Undergoundissa kätevän tekstichätin ja oikeasti saumattoman moninpelin ansiosta, mutta tässä ei ole kumpaakaan. Mielestäni puute on iso jos ei pelaa vain kaveriporukalla pleikkarin partychätin kautta headsetillä.

Moninpeli moodeissa on myös puutteita (suosikkini loistavat poissa olollaan) ja omaan makuuni pari
turhaa on tullut tilalle. Eipä sen niin väliä kun tähän mennessä yhtään matsia ei ole saatu pelaajien kesken pystyyn. Ilmeisesti kaikki jauhavat vaan näitä miälevvikasia tehtäviä, että saavat hahmonsa statsit täysiin ennen kun ulkaltavat tulla haastamaan muita pelaajia.

Hahmon statsien nostaminen ja uusien parkkien avaaminen onkin varmaan suurimpana syynä, miksi tätä jaksaa yksikseen pelata. Toki temppuilu on ihan jees, mutta siihenkin aika nopeasti kyllästyy jos ei ole mitään tavoitteita tai kilpailua muita vastaan.

Graafisesti peli voisi hyvin olla ennemminkin PS3 kun PS4 peli, eikä piirrostyyli muutenkaan vakuuta ainakaan meikäläistä. Se ei kuitenkaan häiritse pahasti, koska pidän suht selkeistä tekstuureista. Bugisuus ja tekninen epävakaus sen sijaan aiheuttavat ajoittain ongelmien temppuillessa. Kenttä desing on ok ja ärsyttävän välimaastoa.

Äänimaailma on tuttua huttua vanhoja Haukkoja pelanneille ja se toimii edelleen hyvin soundtrackeineen päivineen. Sillä saralla ei valittamisen aihetta siis ole.

Kaikesta p*skasta huolimatta ei THPS 5 aivan läpi mätä kokemus ole. Pelaaminen on pääosin ollut hauskaa ja trickikombojen tekeminen on edelleen sitä tuttua hubaa, mitä aiemmissakin osissa, joskin teknisessä puolessa olisi vielä hiottavaa. Ongelmat ovat lähinnä "oikean" sisällön puute ja pelin itseään toistava luonne. Pelistä huokuu, että se on tehty kiirellä ja lähes kaikesta on jouduttu tinkimään enemmän tai vähemmän. Toivoa sopii, että tekijät paikkaavat ainakin osan näistä puutteista päivityksissä ja että pelaajat eivät ihan heti hylkää tätä, koska moninpelikisailuna uudella haukalla olisi vielä hyvät tsäänssit tehdä täydellinen frontside ollie!Kaiken kaikkiaan THPS 5 jäi mielestäni kaipaamaan:

- Huomattavasti monipuolisempaa kustomointi mahdollisuutta, niin hahmoihin, kuin asetuksiin
- Trickien kustomointia
- Teksti chättiä moninpeliin
- Jaetun ruudun moninpeliä
- Vanhoja suosikki pelimoodejani Graffitia ja Horsea
- Vapautta poistua laudalta jalkasilleen
- Teknistä parannusta
- Graafista parannusta
- Turhien "pallojen poksauttelu" sisällön sijaan jotain oikeaa sisältöä

6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti