--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

Kategoriat:

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Tähtäimessä Call of Duty Black Ops 4 (PS4)


Jälleen on se aika vuodesta (tänä vuonna jo tavallista aikaisemmin) kun uusi Call of Duty sarjan osa putkahtaa markkinoille. Jo lähes perinteeksi muodostunut on myös meikäläisen katsaus kyseisen tulokkaan uusiin metkuihin. Voiko COD enää yllättää? Kannattaako sitä ostaa edes alelaarista? Missä v*****a on yksinpeli kampanja? Näistä ja muista peliin liittyvistä seikoista seuraavaksi.


Sarjan niin sanottuna fanina on tullut pelailtua näitä satoja ellei jopa tuhansia tunteja tässä vuosien varrella. Ja heti tähän alkuun on sanottava, että nimenomaan moninpelinä. Itselleni nuo yksinpelikampanjaksi kutsutut räiskyvät putkijuoksut ovat aina olleet pelkkä oheistuote, jonka pelaa läpi joskus jos jaksaa. Tässä tekstissä perehdytäänkin siis tuttuun tapaani moninpeliin ja etenkin sarjan uuteen tuulahdukseen nimelmä Blackout. Ja kyllä, yksinpeli kampanjaahan Black ops nelkussa ei edes ole, vaan sen on korvannut tuo edellä mainittu pelimuoto, johon nyt perehdyn hieman tarkemmin. Hitti vaiko huti?


Blackout Battle Royale

Tätä en osannut odottaa, ennen kuin ensimmäinen traileri aikoinaan tuli julki, mutta kun se tuli, odotukseni tulevaan Call of Dutyyn nousivat 110%. Vihdoin jotain oikeasti uutta!
Vuosi 2018 on itselleni tuonut aivan uuden ja niin koukuttavan "genren" Battle Royalen, jossa siis kaikessa yksinkertaisuudessaan  heittää 100 pelaajaa (tai ainakin sinne päin pelistä riippuen) isolle kartalle, jossa viimeinen henkiin jäänyt pelaaja tai ryhmä (squad) on voittaja. 1 - 4 hengen porukoissa kerätään kartalta kamppeet kokoon ja pistetään vihollisia pataan niin, että lähtee.
Fortnite ja H1Z1 ovat olleet battle royalen kovaa huutoa tähän asti, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että COD ampuu näitä suoraan sieluun ja ottaa itse Victory royalen BR maailmassa.
Odotukseni Blackoutin suhteen olivat jo suht kovat ennakko hypen ansiosta, mutta ne vielä ylittyivät kevyesti päästyäni käsiksi tähän timanttiin. CODin erittäin sulava ja toimiva pelimekaniikka mukautettuna battle royaleksi on jotain taivaallista, joka pitää online räiskintöjen ystävän itse kokea ja todeta.
Maailma johon sotahelikoptereista hypätään on valtava, komean näköinen ja yksityiskohtia täynnä. Mainittakoon esimerkiksi, että jokiin ja mereen pääsee sukeltamaan toisin kuin kilpailijoidensa versioissa ja lähes jokaisen rakennuksen jokaiseen huoneeseen pääsee koluamaan paikkoja ja niitä onkin aivan mieletön määrä. Menopelejä myös löytyy niin, helikopteria, rekkaa, moottorivenettä kuin mönkijääkin. Erilaisia pyssyköitä on kiitettävästi aina pistooleista sinkoihin ja niihin liitettävät osat kuten, laajennetut lippaat, tähtäimet sun muut härpäkkeet etsitään maasta lojumasta, loottilaatikoista, eliminoiduilta vihuilta tai vaikkapa ZOMBEILTA, joita pyörii mm. mysteerilaatikoiden läheisyydessä. Aseiden osia voi vaihdella eri tussareihin ja koota juuri omaan pelityyliinsä sopivan tykin. Tämä kuten kaikki muukin tavaroiden kanssa kikkailu tehdään mukavasti matsin aikana kunhan vaan etsii sopivan turvallisen paikan missä säätää repun sisältöä.
Perusaseiden lisäksi blackoutin kartalta löytyy mm. Perkkejä, erilaisia healtheja, armoreita, senrosi pistoolia, rope pistoolia, piikkiaitaa, barrikaadia, kauko-ohjattavaa autoa, erilaisia granaatteja ja vaikka mitä (pahoitteluni, en muista noiden virallisia nimiä vielä). Tavaraa siis riittää enemmän kuin hyvin erilaisiin taktiikoihin tavoitella kallisarvoista Virtocy royalea. Helppoa tämä ei silti tule olemaan.
Jotain pientä parannusta jos pitäisi toivoa, niin äänien kantama lähinnä askelissa ja kulkupeleillä huristellessa, koska ne kuuluvat todella hämäävän kauas. Siihen kyllä tottuu, mutta onhan se vähän huvittavaa, että sadan metrin päässä juokseva vihu kuulostaa aivan, kuin olisi vieressä jne. Aluksi siitä meinaa tulla hieman vainoharhaiseksi, etenkin jos käyttää perkin, joka voimistaa entisestään lähistöllä hiippailevien tappokoneiden ääniä. Peli vinkkinä uusille tulokkaille voin kertoa, että tarkka äänien seuraaminen on yksi tärkeimmistä keinoista selvitä hengissä tuolla valtavalla taistelutantereella, jossa peli päättyy yleensä kertalaakista, mikäli vihollinen onnistuu yllättämään. Tämä tekee turpakäräjistä erityisen jänniä, etenkin matsin loppua kohden.
Muiden battle royale pelien tyyliin, "myrsky" kutistaa pelialuetta pikku hiljaa ja loppua kohti kokonaan pakottaen viimeiset selviytyjät yhteen nippuun selvittämään voittaja. Pelistä löytyy erilaisia haasteita, tierit ja näin halloweenin aikaan mm. halloween eventit.
Uusia hahmoja saa avattua tiettyjä tehtäviä suorittamalla selviytymisen ohessa. XP:tä kertyy voittojen lisäksi tapoista ja sijoistuksesta (vähintään top15). XP nostaa pelaajan tasoa ja tasot niin ikään tierejä. Tiereillä sitten saa avattua kaikenlaista uutta kosmeettista lisäsälää.
Henk.koht. sanoisin, että jo tämä Blackout on riittävän hyvä syy ostaa Black ops 4, mikäli siis netissä räiskiminen kiinnostaa. Perusluonteeltaan se eroaa sopivasti CODin nopea tempoiselta sinkohipalta pikku kartoilla. Niihin paketista löytyykin se tuttu ja turvallinen Multiplayer osio, josta lyhyesti seuraavassa.


Multiplayer ja Zombit

Perus Multiplayer on sitä tuttua kauraa sarjan aiempia osia pelanneille. Tällä kertaa ei olla toisessa maailman sodassa, mutta ei myöskään ufoilemassa, sillä seinillä juokseminen ja tuplahypyt ovat nyt historiaa. Ainakin edellistä Black Opseista tykänneet ovat varmasti kuin kotonaan BO4:ssa. Mukana ovat tutut killstreakit, spesialisteja, sekä uusia että vanhoja. Kymmenen pisteen aseen kustomointi jne. Kaikki hyvin tuttua huttua, mutta toimii hyvin ja mikäs siinä. Voisinpa jopa sanoa, että paras COD tähän mennessä. Pari uutta pelimoodiakin on saatu mukaan, mutta niistä mitään sen ihmeellisempää.
Mapit on pääasiassa ihan ok. Niitä on riittävästi ja mukana muutama remasteroitu versio vanhojen Black opsien mapeista nostalgisia tuntemuksia herättelemässä. Kyllähän niitä pelaa pitkästä aikaa taas mielellään.
Multiplayer on kaiken kaikkiaan mukava tapa ottaa vähän rennommin jännittävien Blackout sessioiden jälkeen tai lämmitellä ennen niitä. Helppoa sekään ei toki ole, koska pääasiassa vastassa on pitkän linjan codaajia. Joka tapauksessa Pitkästä aikaa tuntuu taas siltä, että Call of Duty maistuu siihen hyvään malliin, mitä se oli MW1 ja 2 aikoihin, eli ihan hitokseen hyvin!


Zombimoodi on Black Ops ykkösestä asti ollut kuvioissa mukana ja nauttinut suurta suosiota. Oma suosikkini oli aikoinaan BO2:ssa "Transit" mappi, jossa robotin ohjastama bussi suhasi muutamien eri alueiden väliä. Siinä oli tunnelma kohdillaan ja vapaus valita liikkuako jalan vai linikalla. Vielä vuosienkin jälkeen kaverin kanssa pelatessamme löysimme sieltä uusia yllätyksiä. Mutta ei siitä sen enempää.
Black ops 4:ssa tekijöiden mukaan tähän asti laajin zombi kokemus, enkä sinänsä epäile tuota, mitä nyt muutaman session sitä olen tätä kirjoittaessa pelannut. Hyvin samanlainen meininki on kuin ennenkin, mutta entistä nätimmin ja monipuolisemmin. Nyt tarjolla on pelkän perusversion ostaneille heti kättelyssä peräti 3 zombi mappia, joissa kolme eri moodia. Itse olen vain story modea testaillut tähän mennessä ja se ainakin toimii hyvin. Parasta tämä on kaveriporukalla, mutta menee yksinkin joskin zombilaumoilta selviytyminen on melkosen vaikeata, kun ei ole kaveri nostamassa pystyyn haaverin sattuessa. Yksin pelaamista kuitenkin tuotaan muutamalla uudelleen ylösnouseminella ja halutessaan voi ottaa Botin kaveriksi. Myös useampi eri vaikeustaso on mahdollista valita.


Yhteenvetona koko pelistä mielipiteeni on, että mene ny hyvä ihmine jo ostamaan tämä FPS pelien helmi jos koskaan olet Call of Dutyn moninpelistä tykännyt! Ja viimestään jos Battle royale on lähellä sydäntäsi,sillä Blackoutia parempaa BR:ää et markkinoilta löydä!
Toivotaan vaan, että nyky standardien mukaisesti kehittäjät jaksavat ahkerasti päivitellä peliä, niin varmasti mielenkiinto pysyy yllä ja pelaajat tyytyväisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti