--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

Kategoriat:

tiistai 13. marraskuuta 2018

Tunnelmia Musarintamalta 2018


Väsymys, arjen kiireet ja inspiraation ajoittainen karkailu ovat tehneet tästäkin luomisen vuodesta suhteellisen haastavan. Onneksi olen kyennyt olemaan ottamatta asiasta sen suurempaa stressiä, eikä mitään pakollisia deadlinejakaan ole tullut taakaksi otettua. Täysin floppi tämä vuosi ei silti ole ollut, koska tätä kirjoittaessa olen onnistunut jopa kaksi biisiä saamaan valmiiksi asti, joista toinen näillä näkymin julkaistaan  myös ulkomaisen levy-yhtiön toimesta ja masteroimana mm. erilaisiin digistoreihin, sekä Spotifyyn. Kyseessä on varsin erityylinen remix Cairan tämän vuotisesta House biisistä "Serenity", joka niin ikään julkaistaan myös samaisen levylafkan leivistä. Oma versioni on hyvin vaikea määritellä yhdelle genrelle, mutta sekoitus on jotakin chillout, electro, soundtrack soppaa. Biisin ei masteroitua versiota voi käydä kuuntelemassa tällä hetkellä Soundcloudin sivultani https://soundcloud.com/protushmusic.
Anssille aka Caira kuuluu siis kiitokset tästä remix mahdollisuudesta!
Myös kolmas biisi on jo tekeillä ja tavoite olisi saada se valmiiksi ainakin vielä tämän vuoden puolella. Useita hylättyjä enemmän ja vähemmän hyviä raitojen raakileita on kertynyt niitäkin myös noin tusinan verran. Nähtäväksi jää tuleeko niitä koskaan tehtyä valmiiksi, mutta monesti niistä saa ainakin jotain hyvää idean tynkää lainaksi uusiin tuotoksiin jos ei muuta.

Noin puolituntiset bussimatkat töihin ja takaisin tykkään kuluttaa Youtubea selaten. Lähinnä kuunnellessa videoita menee matkat erittäin rattoisasti ja välttää samalla matkapahoinvoinnin, joka iskee meikälle välittömästi päälle ruutua tuijottaessa. Siispä musiikki toimii Youtubessa parhaiten noille reissuille ja uusia biisilöytöjä tulee tehtyä harvase päivä. Jotkut jopa yltävät ihan tykkäyslistalleni asti, mutta sinne pääsevät vain harvat ja valitut.
Mielessäni ratsaan biisin hyvät ja huonot puolet ja jos koen riittävän euforian sen kokonaisuudesta niin painan yläpeukkua, jolloin tämä tallentuu välittömästi soittolistaani. Mutta tiedättekös mikä on todella ärsyttävää ja tapahtuu aivan liian usein. Puhun siis konemusiikista, koska se on omaa alaani.
Pistän uuden youtuben tarjoaman biisin pauhaamaan ja saan siitä erittäin hyvät vibat saman tien. Yleensä kiksit tulevat törkeän hyvästä kick bassokuviosta, sekä mielenvikaisen mainiosta melodiasta. Ongelmana onkin se, että monesti se on biisissä joko tai. Etenkin silloin se jää häiritsemään, kun kuulee oikein nätin sävellyksen, joka pilataan aivan karmealla kikillä. Etenkin Hardstyleä kuunnellessa tätä on viime aikoina tullut vastaan turhankin useasti. Makuasioitahan nuokin ovat toki, mutta haluan jakaa viimeisimmän vastaan tulleen esimerkin tästä ärsykkeestä: https://www.youtube.com/watch?v=8ayL5y9J09M . Monelle kyseinen biisi toimii varmasti hermoja raastava ärsykkeenä muutenkin, mutta itselle remixin melodia saundeineen toimii kun nenä päähän.
Mutta sitten se KICK ja nimenomaan siis kertsissä. Välitön lamaantuminen tämän alkaessa. Mitä mieltä muut? Joissain tapauksessa taas kick on biisin kantava selkäranka vaikkei muuten kuulostaisikaan miltään.

Siinäpä olivat lyhyesti viimeisimmät mietteeni/kuulumiset musapuolelta ja jatkossa taas lisää kuin itse musaakin. Mahtavaa, että käväsit lukemassa! B)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti