--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

#Konemusiikki #Protush #Trance #Dj #Tuottaja #Playstation #Extreme #Lautailu #Leffat #Kauhu #Kotimainen #Tampere #Tappara #1987 #HugoBoss #Olut #Sauna

Kategoriat:

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pelipohdinta: Skate Vs Tony Hawk

Ikä lähenee meikäläisellä kolmeakymppiä, mutta edelleen erinäiset extremelajit etenkin lautailut kiinnostavat, kuin 15 vuotta sitten. Nykyään tosin lähinnä töllöstä katsottuna tai peleinä pelattua vaikka kyllä cruiserilautakin vielä kaapista löytyy.

Kiinnostukseni skeittipeleihin alkoi ensimmäisiä Tony Hawk Pro Skater (THPS) pelejä pelaillessani ensimmäisellä pleikkarilla joskus 2000 luvun vaihteessa. Sarja tempaisi mukaansa loistavalla pelattavuudellansa, sekä erittäin koukuttavalla trikkien ketjuttamisella ennätys pistekomboa tavoitellessa. Etenkin kaveria vastaan kisaillessa pelin parissa kului hyvinkin paljon aikaa. Itselleni sarjan merkittävimmät ja parhaat osat olivat THPS3, sekä Tony Hawk Underground (THUG) 1 ja 2. THUG:ssa oli loistava nettipeli ja laudaltakin pääsi pois kävelemään ja kiipeilemään, mikä oli raikas tuulahdus jo melko läpi puhki pelattuun Tony Hawk sarjaan. THUG2 jälkeen sarja ei jaksanut enää juurikaan kiinnostaa ja seuraavat Hawkit olivatkin aikamoisia pettymyksiä, mukaan lukien Ps3:lle tehty THPS HD (2012), joka kömpelö yritys miellyttää oldskool faneja.
2007 skeitti-intous kuitenkin palasi, kun Playstation 3:lle julkaistiin uudenlainen enemmän realistista skeittausta tavoitteleva peli nimeltä Skate. Tämä oli erittäin raikas ja näyttävä paluu skedemaailmaan, koska pelimekaniikka oli jotain aivan uutta ja ihmeellistä. Sarjan kaikki kolme osaa on tullut pelattua läpi ja Skate 3 pyörii silloin tällöin pleikkarissani vieläkin.
Muitakin skeittipelejä on tullut kokeiltua, mutta aika kehnoja virityksiä ne ovat olleet. Viimeisimpänä muutamalla eurolla PS Storesta lataamani Shaun White Skateboarding, joka oli aivan kamalaa kuraa.

Mutta mitäs jatkossa?

Huhuja olen kuullut, että uusi Tony Hawk peli olisi tekeillä. En sitten tiedä ulkaltaako siltä enää odottaa paljoakaan jos sellainen nyt tulee joskus. Toisaalta tauko on voinut tehdä haukalle hyvääkin, mutta en sitten tiedä. Sen sijaan toivoisin jatkoa Skate 3:lle. Sarjalla olisi huimasti vielä potentiaalia käyttämättä ja nyt uuden sukupolven konsoleilla olisi mahdollisuudet vaikka mihin.

Skate 4?

Käytän nyt siis vertauskuvana sarjan viimeisintä osaa eli Skate 3. Pelissä voisi olla toki isompi, yksityiskohtaisempi, avoimempi maailma. Ei väliä onko se mallinnettu jostain oikeasta miljööstä vai täysin keksitty kunhan siellä on hauska skeitata ja käyttää älynnystyröitänsä hienoimpien spottien löytämiseksi. Kenttä(parkki)editori on aina plussaa. Oman hahmon kustomointiin voisi panostaa huomattavasti monipuolisemmin (siinä kohtaa mallia THPS:sta). Etenkin nettipelissä on hienoa erottua muista. Fysiikan mallinnus on ollut Skate sarjassa jo alusta alkaen näyttävää, joskin monesti melko huvittavaa katseltavaa hahmon sinkoillessa ja vääntelehtiessä bugien saattelemana. Sillä saralla kuitenkin uskon, että tämän päivän teknologialla pystyttäisiin melko realistisiin ja näyttävämpiinkin tuloksiin, sekä entistä parempaan pelattavuuteen. THUG henkinen mahdollisuus kiivetä erilaisiin paikkoihin lauta kainalossa (tai selässä) toisi myös lisää uusia ulottuvuuksia, sekä vapauden tuntua peliin. Hall of Meat eli niin kutsuttu lihamylly oli kiva lisä, mutta ei mielestäni ollenkaan pakollinen tähän muuten realistisempaa skeittausta hapuilevaan sarjaan. Musiikit ovat olleet teemalleen sopivia, eikä niistä sen kummenpaa mainittavaa. Moninpeli on Skateissa ollut aina pienoinen pettymys. Lähinnä pelimoodien suppea ja tylsä valikoima tekee sille hallaa. Esim Haukoista tuttu Trick attack sopisi joukkoon täydellisesti ja miksei vaikka Graffitikin (maalaillaan paikkoja temppuja tekemällä). Nettipelin lisäksi jaetun ruudun kaksinpeli olisi myös poikaa.
Nämä olisivat kohtuu helppoja juttuja toteuttaa (luulisin) jos vaan tekijöiltä intoa vielä löytyy lajia kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti