--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

Kategoriat:

tiistai 6. maaliskuuta 2018

Peliarvostelu: Fortnite Battle Royale



"Minecraftia aseilla"? Tälläisiä höpinöitä olen kuullut, mutta mielestäni ei todellakaan. Yhtäläisyyksiä toki löytyy ja molemmat pelit ovat osoittautuneet varsin eeppisiksi, mutta ovathan nämä nyt silti aivan eri palikoista rakennettu.

Olipa kerran eräs joulu 2017, kun kaverini kertoi pelistä nimeltä Fortnite Battle Royale. Hän kehui, että tähän ovat nyt kaikki koukussa ja suositteli meikäläistäkin kokeilemaan. Tätä ennen olin Playstation livestä joitain videopätkiä pelistä katsellut ilman sen suurempaa kiinnostuksen heräämistä. Ehkä eniten alkuun mietitytti, että voiko peli, joka tosiaan on ilmainen olla kovinkaan koukuttava, mutta hetkisen kokeiltuani sain vastauksen itseltäni hyvinkin nopeasti. Ja sinulle arvon lukija, kerron sen nyt!

Pelissä on kaksi päävaihtoehtoa. Save the world, joka on yhteistyö henkinen zombeja vastaan selviytymiskamppailu, kera tehtävineen. Tämä muoto on vielä ainakin toistaiseksi maksullinen, enkä sitä ole kokeillut. Sitten on tämä ilmainen itse Battle Royale, josta tässä arvostelussa jauhen teille omat mietteeni.


Tiimityön täytyy todellakin toimia selvitäkseen voittajiksi
Battle Royale

Konsepti on mielestäni aivan mahtava, eikä näitä ainakaan konsoleilla ole tullut aiemmin vastaan. Idea yksinkertaisuudessaan on heittää "lentävästä bussista" sata pelaajaa valtavan kokoiselle saarelle, jonne pelaaja saa lähes vapaasti päättää laskeutumispaikkansa bussin reitistä riippuen.
Ainoa tavoite on selviytyä kartalla hengissä viimeisenä yksin tai jos joukkueena, mikäli pelaa kahden tai neljän hengen tiimeissä. Maahan laskeuduttuasi sinulla ei ole mukanasi mitään muuta kuin hakku, jolla pystyt tuhoamaan ympäristöäsi ja keräämään resursseja. Kaikki muu lootataan kartalta löytyvistä aarrearkuista tai muuten vaan lojumasta maasta.
Erilaisia esineitä ja aseita on jo nyt ihan kiitettävisti, mutta päivitysten mukana niitä tulee vaan lisää ja lisää. Aseissa on myös mukavasti eroja ja rajallisen mukana kantorajan kanssa saa välillä tosissaan miettiä mitä kannattaa poimia matkaan ja mitä ei.

Huh, läheltä liippasi. Onneksi raksailin tämän mökin!
Pelin isoin erikoisuus on ilmöimäisen nopea portaiden, seinien, lattioiden yms rakenteminen, jopa lennossa kesken kiivaan tulitaistelun. Tämä vähän jakaa mielipiteitä, että onko se juttu hyvä vai ei. Itse tykkään siinä mielessä, että pääsee paikkaan, kuin paikkaan kätevästi ja saa tehtyä hätätilanteessa itselleen vaikkapa suojamökin, missä juopotella energia ja armori potioneita sotavammoihinsa, sekä suunnitella etenemistaktiikkaa. Se mistä taas en pidä on etenkin matsin lopussa tapahtuva useinpien pro pelaajien järjetön rakenteluvietti, mikä omasta mielestäni tekee lopputaistosta lähinnä raukkomnaista pelleilyä sen sijaan, että olisi rehtiä taistelua viimeiseen mieheen. Noh, ei tästä pelaajia oikein voi syöttää, kun tekijät ovat tälläisen mahdollisuuden halunneet antaa ja voihan se olla, että itsekin tekisin samaa jos olisin kunnon pro. Tällä hetkellä kuitenkin pelaisin BR:ää mieluummin, vaikka kokonaan ilman mahdollisuutta rakennella.

Reunoilta hiipivä violetti alue kuvaa myrskyä
Pelissä on ainoastaan yksi kartta ainakin tämän jutun kirjoitus hetkellä, mutta se on niin valtava ja monipuolinen, ettei siihen hevillä kyllästy. Pejaajia on maksimissaan kartalla sata, mutta niitäkin saisi huolella etsiä ellei pelialuetta hiljalleen pienentävä myrsky pakottaisi porukkaa aina vaan lähemmäs toisiaan. Idea toimii loistavasti! Kartasta löytyviä resurssejakin on enemmän, kuin laki sallii ja niiden paikat vaihtuvat sattuman varaisesti uuden matsin alkaessa. Kartta saa myös uusia paikkoja , kuten kyliä ja kaupunkeja päivitysten myötä, mikä on erittäin mukava juttu.

Viimeisimmässä päivityksessä, kun pelin Season kolme alkoi, tuli myös huomattava tekninen parannus ainakin ruudunpäivitykseen. Pelin serverit ovat silloin tällöin kaatuilleet, mutta muuten itse pelaaminen on nyt äärimmäisen sulavaa ja pirteä grafiikka todella selkeää. Nämä seikat ovat tämän tyyliseen peliin erittäin tärkeitä.

Koukkua pelaamiseen tuo myös lisää päivittäin vaihtuvat Daily Challenget ja hahmon XP tason nostaminen. Kaikki näistä tulevat palkinnot ovat vain kosmeettisia, mutta sehän on pelkästään hyvä asia. Rahalla saa ostettua pelin sisäistä valuuttaa (V-Buckseja), mutta niillä ostettavat tuotteetkaan eivät onneksi vaikuta pelin kulkuun. Ilmainen on siis rehellisesti ilmainen!

Vaimon lemppari mesta Moisty Mire
Peli on äärimmäisen suosittu ja se näkyy kyllä myös vaikeustasossa. Itse olen parin kuukauden pelaamisen jälkeen voittanut ainoastaan kerran (lopputaistossa ollut kylläkin useita kertoja). Pelaajia on kyllä kaiken tasoisia ja matsin alun "verimyllyjä" välttelemällä voi päästä jo kohtuu hyvälle sijalle tappamatta ketään, mutta lopussa vastaan tulevat remonttireiskat ovat kyllä jo lähes poikkeuksetta melkoisen kovia pelaajia, joiden tyylistä näkee, että tätä on pelattu hieman enemmän kuin pari tuntia päivässä.
Vaikeudesta huolimatta pelin pariin tekee mieli aina vaan palata uudelleen vaikkapa parin matsin verran per päivä. Mahtavia hetkiä on varmasti luvassa, kun oppii perusasiat ja pääsee parhaiden joukkoon taistelemaan battlen ensimmäisestä sijasta.

Eeppinen hetki
Kokonaisuutena Fortnite Battle Royale on yksi eeppisimmistä peleistä, mitä itselleni on tullut vastaan ja mikä parasta se on täysin ilmainen! Tässä vaiheessa peli on vielä Early Access, eli ei täysin valmis, joten innolla odotamme mitä tulevan pitää. Ainakaan se ei suosion puutteesta jää kiinni, koska pelaajia oli jo kakkoskaudella yli 40 miljoonaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti