--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

#Konemusiikki #Protush #Trance #Dj #Tuottaja #Playstation #Extreme #Lautailu #Leffat #Kauhu #Kotimainen #Tampere #Tappara #1987 #HugoBoss #Olut #Sauna

Kategoriat:

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Peliarvio: Rocket League (PS4)

 
Harvoin nykyään tulee vastaan näin positiivisia ylltätyksiä videopelien suunnalta (ja vieläpä ilmaiseksi ps plus jäsenille)!

Rocket League on jatko-osa 2009 vuonna playstation 3:lle julkaistuun Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars (ihanan simppeli nimi kertakaikkiaan!). Periaatteessa peli on hyvin samanlainen kun edeltäjänsä, mutta itse pelaaminen toimii huomattavasti paremmin ja tietysti näyttävämmin, koska next gen. En tuota vanhempaa peliä ole vuosiin pelannut, joten häävejä muistikuvia siitä ei enää ole. Samanlaista koukkua se silti onnistunut tekemään, mitä RL nyt.

Konseptista en olisi heti uskonut, että "futuristinen jalkapalloilu kustomoidulla rc autoilla ilman sen ihmeempiä sääntöjä voisi olla edes kovin toimiva idea. Mutta piru vie SE ON HAUSKAA ja erittäin hienosti toteutettu!   
Käynnistettyäni Rocket Leaguen pelasin ensin helpon nopean tutoriaalin läpi ja aloin sen jälkeen tahkota Season moodia yksinpelinä. Peliin pääsee melko nopeasti sisään, koska kaikki on melko yksinkertaista ja selkeästi toteutettua. Kontrollit toimii hienosti pienen harjoittelun jälkeen, eikä minkäänlaisia bugeja tai nykimistä ole kertaakaan ilmennyt pelisessioideni aikana.

Graafisesti peli ei niinkään tee vaikutusta ollakseen uuden sukupolven peli. Hienoja efektejä ja yksityiskohtia kuitenkin löytyy ja taitaa se pyöriäkin sen 60 ruutua sekunnissa. Ulkoasu on kuitenkin mielestäni onnistunut, sekä tyylikäs ja kun homma toimii, en viitsi grafiikasta sen enempää marmattaa. Audio puoli on hyvä ja konemusiikkivalinnat toimii, joskin äänimaailma matseissa on välillä melko mitään sanomatonta ambienttia ja rc autojen pörinää.

Rocket Leaguen hyviin puoliin toimivan pelattavuuden lisäksi lukeutuu mm. Sekä jaetun ruudun (max 4 pelaajaa), että verkossa (max 8 pelaajaa) moninpeli ja vielä etäkäyttö mahdollisuus (en ole testannut). Jaetun ruudun moninpeli on nykyään harvinaista herkkua, mutta tässä se on vieläpä toteutettu erittäin hyvin. Kaikki pelaajat saavat käyttöönsä avattavat autojen kustomoinnit, päivitykset, statsit ja oikeastaan kaiken, mitä pelin haltijakin. Verkkopeliin voi liittyä jaetulla ruudulla, eikä se vaadi edes plusjäsennyyttä (ainakaan muilta kuin pelin omistajalta), toisin kuin suurimmassa osassa vastaavista tapauksista. Myös season moodia ja yksittäisiä matseja pystyy tietenkin pelaamaan ruutu halkaistuna. 


Verkkopelissä matsi löytyi saman tien ja kone pyrkii etsimään aina ensisijaisesti samantasoisia pelaajia mitä itse olen. Uskonkin, että pelaajia siellä riittää, koska peli on loistava ja "ilmainen". 

Matseissa ainoat muokattavat asiat ovat areena, tiimien koko (1vs1 - 4vs4) ja bottien tekoäly. Session pituus on aina 5 minuuttia ja eniten maaleja tehnyt joukkue vie voiton. Helppoa, eikö totta?

Peli palkitsee pelaajansa xp:llä (joka nostaa luonnollisesti pelaajan leveliä), sekä jatkuvasti aukeavilla uusilla auton kusmointi härpäkkeillä. Niiden vaikutukset ovat vain kosmeettisia, mutta oman näköisesti tuunatulla autolla on aina hauskempi "mäyhätä" (terkkuja Jarkolle MoonTV:lle)!

 Teköäly kuskit ovat yllättävän haastavia, jopa välillä strategisia, kun nostaa vaikeustasoa vähintään All-Stars korkeudelle. Unfairia, joka on pelin vaikein, en vielä uskaltanut edes kokeilla. Rookie ja Pro tekoälyt sopivat hyvin aloittelijalle.

Pienenä miinuksena RL:sta mainitsin, että matsit ovat aina melko samanlaisia johtuen juuri siitä pelin yksinkertaisuudesta. Toisaalta peli on aina helppo aloittaa ja sopivissa määrin hyvällä porukalla se on äärimmäisen hauskaa, etenkin oikeita ihmisiä vastaan!

Kohderyhmää kenelle peli olisi suunnattu on vaikea määritellä, mutta kaikki arcade kisailusta ja partypeleistä pitävät varmasti tykkäävät tästä ja ps plussalaisia suosittelen ainakin kokeilemaan tätä ennakkoluulottomasti. Mitä PS Storeen vilkaisin, Rocket League oli jo kerännyt melkoisen määrän kehuja parissa päivässä, eikä kyllä ihme, loistava peli on tämä. Toivotaan vielä, että peliin tulee päivityksiä missä mm. lisää areenoita, koska niitä ei ollut kovin montaa. 

9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti