--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

#Konemusiikki #Protush #Trance #Dj #Tuottaja #Playstation #Extreme #Lautailu #Leffat #Kauhu #Kotimainen #Tampere #Tappara #1987 #HugoBoss #Olut #Sauna

Kategoriat:

lauantai 17. joulukuuta 2016

Testissä Playstation VRHyvin pitkään haaveilin VR (Virtual Reality) kokemuksesta ennen, kun vasta vuoden 2016 alussa pääsin kokeilemaan sitä ostamallani Sony Xperia Z5 puhelimella ja pahvisilla Google Cardboard 2.0 laseilla (niistä oma arvionsa löytyy täältä). Kokemus yllätti, joten aloin kieli pitkällä odottaa Playstation VR julkaisua. Rahantilanteen vuoksi en laitetta heti julkaisussa hankkinut, mutta tätä kirjoittaessa olen ollut jo sen (onnellinen) omistaja vajaan kuukauden verran. Voin siis jo jonkinlaisen mielipiteen siitä heittää tähän.

Pakettiin sisältyy kypärän lisäksi iso läjä piuhoja, minipleikkaria muistuttava suoritin, demolevy ja ohjekirja. Jälkimmäinen kaikessa yksinkertaisuudessaan tarjoaa selkeät ohjeet laitteen paikoilleen asentamiseksi. Kun johtohelvetti on suoritettu voidaankin pistää pleikkari päälle ja asennella lasit itselleen sopiviksi.
Itse kypärä on hyvin päähän istuva ja mukavasti säädettävissä, eikä kipua tai ikäviä hankaumia ole ainakaan tähän mennessä ilmennyt pelisessioiden päätteeksi. Sen sijaan hikoilua saattaa ilmetä etenkin kuumottavia kauhupelejä pelatessa!

Tämä kaveri oli aika ahdistava
Mutta nyt itse peleihin. VR matskua ei pleikkarille ole vielä mitenkään mahottomasti kertynyt (etenkään ns täysimittaisia pelejä), mutta testattua on tullut tähän mennessä mm: Until Dawn: Rush of Blood, VR Words, Batman: Arkham VR, Here they lie, Brookhaven, Crystal rift, Resident evil 7 Demo ja Tethered Demo.
Mikään näistä ei siis ollut täyshintainen peli (60-70€) vaan lähinnä psn tapaisia pikkupelejä ja vr:n ominaisuuksia esitteleviä elämyksiä. Näillä näkymin 2017 tammikuussa julkaistava Resident evil 7 tulee olemaan ensimmäinen "kokonainen" playstation vr peli, jonka aion hankkia. Siihen asti fiilistellään näitä pikku elämysmatkoja uuteen ulottuvuuteen.

Hei mullahan on kädet!
PS Worldsin Ocean Descent on toiminut kivana vr esittelynä tutuille. Mikä olisikaan mukavampaa, kun pistää kaveri häkkiin ja sukeltamaan syvään mereen loppuhuipennuksena valkohain hyökkäys yrittäen repiä häkkiä palasiksi! RE7 Demolla saa jo aimo annoksen vr kauhua ja Rush of Blood on loistava "kauhuvuoristorataräiskintä" kokemus etenkin valopyssypelejen ystäville. PS Move ohjaimet kyllä kannattaa ehdottomasti hankkia niitä tukevia pelejä varten, jotta kokemus on täydellinen. Itselläni ne olivat jo ps3 ajoilta valmiina ja vihdoin pääsivät kunnon käyttöön! Tetheredin demoa kokeilin viimeisimpänä pikaisesti ja sekin oli positiivinen yllätys. Nerokkaasti toteutettu strategia rakentelupeli, joka varmasti sopii kaiken ikäisille. VR Playroomin saa ilmaiseksi, mutta se on vielä testaamatta. Siitä jotain lukeneena se tarjoaa hauskasti vr ominaisuuksia hyödyntävää moninpelihupia useammalle henkilölle samalta sohvalta nautittuna. Here They Lie kauhupelistä saa "vr pahoinvointia" ja Brookshavenissa ammuskellaan Zombeja paikallaan seisten. Batman Arkham VR on varsinkin bättis faneille upea kokemus, miltä tuntuu olla lepakkomiehen saappaissa.

Teknisestä puolesta positiivisena yllätyksenä tuli mm. 3D:n aitouden tuntu, joka on aivan eri luokkaa mitä olen tottunut näkemään esimerkiksi 55" 3D telkkaristani tai leffateatterissa. Myös ruudunpäivitys kokeilemissani peleissä on ollut erittäin sulavaa. Tästä johtuen ei toki tullut yllätyksenä, että resoluutiota ei olla saatu HD tasolle (en tiedä sitten miten playstation pro:lla), mutta kokemuksen muuten ollessa hyvin aito "siellä olemisen immersio" ei hieman sahalaitaisemmatkaan pikselit häiritse ainakaan itseäni. Äänitekniikasta iso plussa myös! Jo semi hyvillä kuulokkeilla äänimaailman voi sanoa tuplaavan vr kokemuksen. Hyvällä kotiteatterilla toimii toki myös hienosti jos volaa saa laittaa riittävästi kaakkoon.

Pahoinvointi on ehkä asia mikä häiritsee virtuaalimaailmassa itseäni eniten. En tarkalleen tiedä johtuuko se pelistä vai enkö vaan pysty sietämään kunnolla esim vr pelejä, joissa liikutaan itse hahmon ensimmäisestä persoonasta. Tosin RE7 Demon pystyin pelaamaan kokematta juurikaan tätä matkapahoinvointiefektiä, jes!

PS VR:ää voi käyttää mm. omana näyttönänsä mille tahansa ps4:lta tulevalle pelille tai vaikkapa Netflixille. Tämä on kätevää esimerkiksi jos perheen muut jäsenet haluavat samalla katsoa telkkaria kun itse pelaat. Tai jos muuten vaan haluat fiilistellä pelejä tai leffoja valtavalta screeniltä! Elämys vastaa suunnilleen sitä kun olisit pelaamassa valtavassa elokuvasalissa. Näytöksi voi valita kolme eri kokoa, joista suurin on kyllä tosissaan ISO!

Kokonaisuutena Playstation VR on kokemus, joka kannattaa ehdottomasti itse kokea! Se on jotain uutta ja ihmeellistä etenkin konsolimaailmassa. Kaikki eivät siitä varmasti tykkää, mutta suosittelen kuitenkin testaamaan vaikka Ocean Descentin kaverin kakkuloilla (siitä ei pitäisi ainakaan tulla pahaa oloa) ja sen jälkeen miettimään haluaisiko tällä tavalla pelata jatkossa vaikkapa kauhua, johon vehje on aivan omiaan. Jos hyvää peli tarjontaa vaan alkaa tulla, niin pidän PS VR erittäin hyvänä hankintana nelos pleikkarin omistajille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti