--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

Kategoriat:

lauantai 12. syyskuuta 2020

Peliarvostelu: Tony Hawk's Pro Skater 1+2 (PS4)


Tony Hawk pelisarjana, hahmona ja idolina on melko vahvasti liittynyt etenkin teini-ikä vuosiini sinne 2000 luvun taitteeseen, kun tuli itsekin vielä suht aktiivisesti skeittailtua. Nykyään sitä tekee grabit ja grindit mieluusti kotisohvalta käsin hyvän videopelin maailmoissa.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 (THPS1+2) on siis legendaarisen arcade skeittipelisarjan kahden ensimmäisen osan remasteroitu kokoelma muutamine lisähöysteineen. 

Sarjan alkupään osien suurena fanina odottelin uutta haukkapeliä kuitenkin pienellä varauksella, sillä viimeisimmät osat muutaman vuoden takaa etenkin THPS HD ja THPS5 olivat aivan kamalia lähes pelikelvottomia pökäleitä. Pieni pelko p*rseessä osoittautui kuitenkin onnekseni turhaksi ja uusi Toni Haukka tuotti juuri sen nostalgian tunteen, jota olin odottanut. Peli sekä tuntui, näytti että kuulosti juuri siltä miltä pitikin ja sama vanha koukuttavuus oli välittömästi läsnä!

Pelasin molemmat osat 100% läpi suht nopeasti parin päivän sessioiden aikana. Peli tuntui kovin helpolta ja melko lyhyeltä, kun näppäimet ja kombot tulee vielä tänä päivänäkin suoraan selkärangasta. Niinpä siinä ei kauaa nokka tuhissut kun oma skeittaajahahmoni oli jo suorittanut speedruneja ja joitakin challengeja lukuunottamatta kaiken. 

Tästä päästään pelin isoimpaan ongelmaan. Sisällön puute. Sen jälkeen kun peli/pelit on kertaalleen läpäisty. Uudelleen läpipeluu arvoa ei juurikaan ole. Siinä THPS1+2 nojaa lähes koko painollaan nostalgia viettiin, joka ei mielestäni tähän lähes täyshintaiseen peliin oikein riitä. Kaikille Pro Skater hahmoille saa toki kerätä stat pointit erikseen täyteen jokaisesta mapista koluten, mutta siinäpä se sitten. Muuten tehtävät on tehty kertaalleen ja piste. Vertauskuvana sarjan suosikkini Tony Hawk's Pro Skater 3:ssa tämä oli paljon paremmin toteutettu niin että jokaisella hahmolla oli ns oma pelinsä tehtävineen ja statseineen.

Moninpeli on asia miltä toivoin tässäkin pelissä paljon etenkin suppean yksinpeli sisällön paikkaajaksi. Valitettavasti petyin. Moninpeli se vasta suppea onkin. Vaihtoehtoina on joko paikallinen moninpeli jaetulla ruudulla kaveria vastaan tai internetissä pääasiassa randomeja vastaan. Näistä uskoisin paikallisen moninpelin olevan se mistä tyydytystä irtoaa eniten koska nettipelillä ei käytännössä ole minkäänlaista merkitystä. Itse pelaaminen on siis hauskaa, mutta ainoa vaihtoehto netin puolella on Quick playlist josta sinut ohjataan serverille jossa pyörii järjestyksessä haukkapelien klassiset moninpelimoodit Graffiti, Trick Attack, Combo Mambo, Score Challenge ja Combo Challenge. Kenttä vaihtuu satunnaisesti. Mihinkään et pysty vaikuttamaan. 8 pelaajaa kilpailee näissä keskenään ja runin päätteeksi näkyy muutaman sekunnin ajan pistejärjestys. Mitään palkintoja tai statseja tai muutakaan ei jaeta. Minkäänlaista yhteisöllisyyttä ei ole, eikä kilpailuhengellä tunnu olevan mitään merkitystä. Joitain challengeja saa suoritettua moninpeliä pelatessa, mutta sekin tuntuu aika turhalta.

Hahmoja ja lautoja pystyy kustomoimaan ja se on omaksi iloksi ihan hauskaa puuhaa alkuun. Skate shopista ja challengeja suorittamalla saa lisää kamaa hahmoaan koristeltavaksi. Omia parkkeja saa myös tehtyä Create Park editorilla mikä antaa luoville pelaajille hyvät puitteet jatkaa pelin elinikää. Omalla kohdallani tyydyn kokeilemaan toisten tekeleitä. Tässä kohtaa täytyy taas ihmetellä miksi näitä ei pääse pelaamaan siellä nettikahinoissa kuten sarjan alkupään osissa? 

Yhteenvetona hieman negatiivisyys painoitteisesta arvostelun sävystäni huolimatta THPS1+2 onnistuu hyvin siinä mihin se selvästi pyrkiikin, eli hyvin toteutettuun nostalgiatrippiin matka sarjan alkuaikoihin. Loppuen lopuksi tästä on toistaiseksi hyvin ristiriitaiset fiilikset, koska sisältö on niin äkkiä kahlattu läpi eikä nyt ole jäljellä oikein muutakuin merkityksetön suppea moninpeli tai piste-ennätysten rikkominen eri spoteilla. Halu pelata olisi kuitenkin kova. Listalla pieniä lisäyksiä ja yksityiskohtia 1+2 kokoelman elinkaarta saisi lisättyä huomattavasti, eikä se unohtuisi heti läpipeluun jälkeen. Toivonkin todella että tekijät jatkavat rakkautta peliä kohtaan ja julkaisevat lisää sisältöä ja monipuolistavat nettipeliä, ettei tästä nyt jää karvas maku suuhun kytemään. Hyvää pohjaa ei kannataisi heittää hukkaan!

Arvosteluni (roustaukseni) Tony Hawk's Pro Skater 5:sta voit lukea täältä: https://tuiskunen.blogspot.com/2015/10/peliarvio-tony-hawks-pro-skater-5.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti