--- Tuiskunen.blogspot.fi ---
on yksi allekirjoittaneen tavoista purkaa mielen syövereistä pursuilevia ajatuksia ihmisten ilmoille, joten täältä löytyy muun muassa asiaa ja arvosteluja konsolipeleistä, sekä musiikista. Huumoria ja myös vähän diipimpää pohdintaa elämästä, sekä ihan vaan satunnaisia tarinoita meikäläisen maailmasta.

Kategoriat:

tiistai 21. heinäkuuta 2020

Peliarvostelu: Sakarin villapaitapeli


No huh. Nyt ollaan tosi jännän äärellä! Piiiitkästä aikaa vähän peliarvostelua, eikä kyseessä ole suinkaan mikä tahansa peli vaan "kaikkien tuntema" legendaarinen Sakarin Villapaitapeli!

Alkuun mietin mahdanko tätä pulmapelien helmeä enää mistään löytää, mutta pikaisen googlettamisen (noin 1,3sek) jälkeen suu pieleni nousivat poskiin ja peli löytyi kuin löytyikin Flash muodossa Pelikone.fi sivustolta! Äkkiä peli tulille ja testaamaan ovatko vanhat taidot vielä verissä!

Sakarin Villapaitapeli on graafisesti melkoinen taidonnäyte. Windowsin Paintilla on ollut aina suhteellisen haastavaa piirtää, mutta tässä on tekijänsä todella tiennyt mitä on tekemässä.
Aloitusvalikko, kuten koko peli muutenkaan ei turhia väreillä leikittele. Tämä on hyvä, koska myös epileptikot ja muut kirkkaille väreille ja valoille herkät voivat huoletta yrittää pukea Sakarille villapaitaa kerta toisensa jälkeen ...uups pikku spoileri. 
Valikko on myös mukavan pelkistetty. Sieltä komean piirroksen vierestä löytyy ainoastaan "Aloita" teksti, jota painamalla pääset itse peliin.

Juonesta ei pelissä aivan hirveästi kerrota, mutta se lienee jota kuinkin näin. Päähahmollamme Sakarilla on kylmä ja hän on oletettavasti lievästi kehityvammainen, koska ei osaa itse pukea vaatteita päällensä. Tehtävänämme on siis saada hänet lämpimäksi pukemalla hänelle villapaita. Tässä kannattaa miettiä tarkkaan vaihtoehtojen "Joo" ja "En" kohdalla, sillä peli on todella armoton. Se on kerrasta poikki se! Mikäli et onnistu ensimmäisellä kerralla, on sinulla onneksi mahdollisuus yrittää heti uudelleen. Nopeimmillaan pelin voi läpäistä välinäytöksineen muutamassa sekunnissa. Tämä saattaa SpeedRun pelaajien kesken aiheuttaa harmaita hiuksia.

Ääninäyttelyyn on selvästi myös panostettu. Heti alussa oletettavasti Sakarin henkilökohtainen avustaja kertoo pelin nimen hieman mystisellä ja jännitystä huokuvalla äänellään. Tämän jälkeen hän käskyttää pukemaan Sakarille villapaidan. Myös muuten äänimaailma on kohdillaan. Sakarin valkoisessa huoneessa on loistava äänieristys, joten tämän juontajan lisäksi muita ääniä ei tulla kuulemaan.

Yhteenvetoni voisin sanoa, että kyllä tästä kulttiklassikkona vähintään kehtaa puhua. Pituutta pelillä voisi olla inasen enemmän, mutta laadukas sisältö ja pelattavuus kyllä paikkaavat hienosti tätä puutetta. Ainiin ja tästä hittipelistähän (kuten olettaa saattoi) on tullut jatko-osiakin! Ei muutakun kokeilemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti